Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En röst för tro och tradition

Den 15 september stundar kyrkovalet. Man kan diskutera om det nuvarande systemet med politiska partier är det rätta när det gäller att reglera kyrkliga angelägenheter, men så ser nu en gång dagens verklighet ut.

För Sverigedemokraterna (SD) är kyrkovalet nog så viktigt. Vi har med förfäran sett hur Svenska kyrkan utvecklats från att ha varit en institution som, trots fel och brister, ändå haft andlighet och kristet budskap i centrum till att mest av allt bli ett slags politiskt korrekt inrättning för att sprida bland annat queerteori, Israelhat och socialism.

För alla dem som inte gillar denna tvivelaktiga utveckling är SD ett naturligt alternativ. En röst på SD innebär en röst för tro och tradition. Sverigedemokraterna vill på riksplanet bland annat att kyrkan skall upprätthålla våra nationella högtider, verka för bevarandet av de kulturhistoriskt värdefulla byggnader kyrkorna är och undvika försäljning av dessa till andra religioner.

Vidare är det väsentligt att Svenska kyrkan verkar för det traditionella familjeidealet och inte tvingar någon präst att mot sitt samvete sammanviga så kallade samkönade par.

Svenska kyrkan skall inte heller främja islamisering genom att exempelvis anställa muslimska imamer eller, i strid med rikets lagar, gömma undan utländska personer som uppehåller sig här illegalt.

Sverigedemokraterna vill se en bred och livskraftig folkkyrka där det kristna budskapet står i centrum liksom kärleken till det egna landet samt den egna kulturen och historien.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel