Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En rejäl försämring för flertalet i lokaltrafiken

Med start 9 december genomförde SL en förändring som gav oss resande möjligheten att komma en minut tidigare till Södertälje centrum.

Detta känns som en positiv utveckling för några resande, men samtidigt får många längst linje 758 problem med att nå centrum – med tandläkare, vårdcentral, försäkringskassa med flera välfärdsinrättningar längst Nygatan – då hållplatsen Jovisgatan dras in.

Anmäl text- och faktafel

Dessa förändringar har inte kommunicerats med kommunala pensionärsrådet, KPR. Varför har inte KPR fått möjlighet att yttra sig över dessa förändringar som för några blir en förbättring, men för flertalet blir en försämring?

Att hänvisa till hållplatsen vid Köpmangatan duger inte. Det är en sämre lösning då buss 758 kommer till denna hållplats två gånger i timmen mot som tidigare fyra gånger i timmen vid Jovisgatan.

Den viktiga frågan är då: Varför nonchaleras KPR, som har som uppdrag att se till pensionärernas bästa med avseende på bland annat kommunikationerna?

Ulla Rygin

ordförande kommunala pensionärsrådet

Bengt Johansson

vice ordförande kommunala pensionärsrådet och representant för SPF seniorerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare