Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En reflektion över förtryck

När det går utför i samhällsekonomin blir de som drabbas mest de äldre, de yngre och de med funktionshinder. De som inte kan föra sin talan råkar illa ut.

Anmäl text- och faktafel

Då verkar det som om moralen följer med ekonomin i fallet – och det blir svårt att resa sig. En smygande omedveten egoism infinner sig vilken kommer att slå tillbaka på alla i vårt samhälle. Det innebär att problemen kommer att förstärkas. I stället borde de som har det svårast få stöd – och samhället borde motarbeta fusk och kriminalitet.

Det som är oroande är när mobbning tillåts. Den kan skada en människa så in i Norden att den får svårt att tillfriskna. Att bli kränkt borde inte accepteras.

Myndighetsmissbruk är inte heller acceptabelt. När pengapåsen styr besluten hamnar människor i kläm. Det har gått så långt att tjänstemän säger att någon tyvärr hamnat i kläm mellan stolarna.

Alla kan drabbas av motgångar och svårigheter. Det kan inte kosta så mycket att arbeta för ett rättvisare och mänskligare samhälle.

De som känt sig kränkta, utsatta för mobbning eller hamnat i kläm mellan två stolar måste får upprättelse. Även om de själva tidigare utsatt andra för dessa förtryck. Då först kan såren läka.

Vem vill inte ha lugn och ro?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare