Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En person uppsökte läkarvård efter bengalerna

Två personer avlägsnades och en person fick uppsöka läkarvård efter att både Syrianska- och Assyriskaklacken antänt bengaler i Södertäljederbyt. Matchstarten fick skjutas upp i drygt tio minuter.

Fotbollsarenan gungande av sång inför det heta derbyt mellan Syrianska och Assyriska.

Men precis innan matchstart antändes också ett stort antal bengaler och rökpjäser från de båda lagens klackar.

– Vi har besiktat arenan tillsammans med polisen, men vi kan inte visitera överallt. Det finns platser som vi inte kan tafsa på, så de smugglas in, säger Syrianska säkerhetsansvarige Ghayath Moro och fortsätter:

– Säkerhetsarbetet brister eftersom vi inte har de rätta verktygen. Det här sker ju överallt i världen – vi har sett det även på EM. Så självklart brister det när de tänder bengaler, men det är på grund av att vi inte har rätt verktyg.

En person fick uppsöka läkarvård och lämna läktaren en kortare tid, men enligt Moro ska personen sedan kunnat återvända till matchen.

Bengalerna antändes mitt i publikhavet, men trots ett stort antal vakter gjordes inga större ingripanden.

– Man får känna av pulsen och överväga situationen – är det rätt läge att ingripa eller inte. Men två personer ska ha avlägsnats. Dessutom finns allt på film, säger Moro.

Avsparken fick skjutas upp i drygt tio minuter och spelarna fick lämna planen.

– Vi väntade inte så pass länge, så man höll ändå uppe flåset. Det var inga problem, säger Syrianskas Samuel Akintioye.