Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En kul utmaning"

Hallå där... Bert Robertsson, 35, Södertäljefödd före detta SSK-spelare, numera assisterande tränare i succélaget Almtuna som öppnade kvalserien med seger mot Leksand.

Sist in i kvalserien, men ni skäms inte för er?

– Nej, vi vill bevisa att vi är värda platsen.

Hur långt kan ni nå?

– Vi har inte satt upp något mål, det är mer en chans för killarna att känna på hetluften. Men vi vill vinna varje match.

Du och Jonas Rönnqvist har gjort succé med Alm-tuna, vad har varit de viktigaste förändringarna?– Framförallt har vi tagit fram en värdegrund för hur man agerar som professionell idrottsman. De flesta i laget har ju jobb vid sidan om men vi har försökt komma så nära som möjligt. Där har vi också fått med Almtuna som förening som kanske tidigare accepterat sin roll som en liten klubb med små resurser. Den har blivit mer proffsig nu.

Gränby ishall tar drygt 2 400 personer, men en ny arena är väl på gång?– Ja, finanskrisen kom olägligt, men nu är det nära. Kommunen ska fatta beslut snart, så det är bara en tidsfråga och det behövs för att kunna generera intäkter så att man kan konkurrera med övriga klubbar i allsvenskan i framtiden.

Rögle borta i kväll, svåraste uppgiften hittills?– Ja, vi har aldrig fått mäta våra krafter mot ett elitserielag tidigare. Leksand är det närmaste vi kommit och dem slog vi i söndags, så det blir en kul utmaning.