Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ishall till i Järna – dyrt men det behövs

Cirka 15 miljoner kronor skulle det kosta att bygga en andra ishall i Järna. Den utredning som tjänstemännen på Södertälje kommun har gjort visar att behovet av ytterligare en rink är stort.

– Det finns goda förutsättningar för ännu en hall, men det är en stor kostnad som måste ställas mot annat, säger Hanna Klingborg (MP), ordförande för Järna kommundelsnämnd.

Summan på 15 miljoner gäller för en enkel träningshall på grusplanen intill befintlig ishall. Samma kylaggregat och samma omklädningsrum får då användas.

Inför kommande vinter vill kommundelsnämnden dessutom att tiderna för allmänhetens åkning ses över – de tider som gällde i vintras var inte okej, har Hanna Klingborg tidigare sagt till LT.

Men det blir trångt. Kommunens utredning säger att för att skapa ytterligare tider för allmänheten måste Järna SK dra ner på antalet träningar alternativt att olika lag samtränar i högre grad.