Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ishall är inte prioriterad – i nuläget

Nykvarnspartiet har prioriterat skolan. Skolresultaten och vår vackra natur är bidragande orsaker till att många barnfamiljer flyttat till Nykvarn. För kommunen innebär det givetvis skatteintäkter men också ett ansvar att bygga ut servicen förskolor och skolor.

I dagarna blev Furuborgskolans etapp II klar, en investering på totalt 185 miljoner kronor. Vi kommer mycket snart att bygga två nya förskolor till en kostnad på cirka 100 miljoner kronor. Dessutom kommer vi att bygga en ny idrottshall till skolan på Furuborgsområdet som kommer att kosta cirka 80 miljoner.

Utöver detta ser vi ett behov av att bygga ut åldringsvården med ett nytt ”Lugnet” till en beräknad kostnad på 100 miljoner – och ett vattentorn för 63 miljoner.

Vårt kommunala investeringsbehov uppgår därför de närmaste två åren till över en halv miljard. Alla dessa investeringar ökar driftbudgeten eftersom de ska bemannas, värmas, kylas och underhållas.

Vi i Nykvarnspartiet vill gärna ha både simhall och ishall, men vår hållning är att med investeringar på en halv miljard inom kommunens kärnområden, skola, vård och omsorg måste vi skjuta ishall och simhall framåt tills kommunens ekonomi tål ytterligare investeringar. Så hur lockande det än är med en ishall så ska vi med hänsyn till ekonomin skjuta den på framtiden.

Jan Brolund

Nykvarnspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare