Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En epok går i graven – rivningen av gamla idrottsplatsen i gång

 
Planerna för gamla IP i Nykvarn
Visa alla artiklar

Nu är rivningen av de sista delarna av gamla idrottsplatsen i Nykvarn i gång.

Rivningen inleddes i torsdags och avslutas nästa vecka. I kommentarer på Facebook väcks nostalgi och många uttrycker sorg. Andra tycker att det är lika bra att riva byggnaden eftersom den ser så risig ut.

För pluskunder [+]: Nu rivs resten av gamla idrottsplatsen: "Den är i för dåligt skick"

Som LT nyligen kunde berätta har Nykvarns kommun tänkt om. Tanken var att bevara entréportalen som ett minne av gamla tider – idrottsplatsen invigdes 1935 – och låta den bli en del av det bostadsområde som HSB ska bygga. Men bränderna i september 2016 gjorde större skada än man först insåg.

– Vi trodde att byggnaden hade klarat sig hyfsat, men efter att ha tittat närmare på den kan vi konstatera att den är i för dåligt skick, sade fastighetsförvaltare Pierre Bjelkmark till LT nyligen.

Läs mer: Nu rör det på sig på gamla idrottsplatsen

Byggnaden har måttats upp och fotograferats och kan komma att återuppbyggas. Bokstäverna som satt över entrén har plockats ner och ska sparas.

Det som nu rivs är, förutom portalen, även det gamla kansliet och ett förråd. Så småningom ska det byggas lägenheter på den gamla idrottsplatsen.

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!

Mathias Jonsson 08-550 921 45 [email protected]