Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dåligt påläst bygg- och miljönämndsordförande

För att skapa ett engagemang kring frågan om bostadsbebyggelse vid Hökmossbadet/Älgbostad skrev jag en debattartikel i syfte att uppmana Nykvarnsbor att ta tillfället i akt att uttrycka sin mening. Artikeln beskrev vilka alternativa folkomröstningsförslag som Moderaterna och Nykvarnspartiet röstat ned med två röster innehöll. Artikeln beskrev hur man i det mycket raska samrådet kunde uttrycka sitt stöd för något av de tre alternativen.

Därför blir jag mycket förvånad över det personpåhopp som bygg- och miljönämndens ordförande Jan Brolund (NP) nu ägnar sig åt. Att jag beskriver samrådet som sista chansen till bred demokratisk påverkan, hänger samman med hur frågan nu forceras av M och NP för att bli avgjord före valet.

För dig som är pluskund [+]: Nytt förslag – skjut bostäderna vid Hökmossbadet på framtiden: ”Sådan brådska är det inte”

Jan Brolund (NP) är en bättre debattör, när han kan lägga munkavle på den han debatterar med, som vid kommunfullmäktige i september 2016. Begäran om folkomröstning lämnades in med över 800 underskrifter och representanter för insamlingen fick inte yttranderätt vid fullmäktigemötet.

Brolund visade sig här inte helt insatt och därmed inte helt genomtänkt.

Liksom vid fullmäktigemötet med munkavle använder Brolund nu i sin artikel att ”Namnen samlades in med hjälp av en skylt med rubriken Bevara Yngern”, som ett uttryck för fake news.

Om han bemödat sig med att läsa den text som stod på namninsamlingslistan för att få till stånd en folkomröstning, hade han själv kunnat konstatera att ett av de krav som formulerades var ”Biotopen i sjön Yngern ska skyddas”. Det här tolkar Brolund som fake news. Min bedömning är att han även borde läsa på mer om vad det uttrycket står för.

Läs Tomas Karlsson: Styrkan i folkstormen – det mest minnesvärda 2017

Folkomröstningsförslagets alternativ är:

1) Bebyggelse på åtta–tio tomter efter Karlslundsvägen (Socialdemokraternas förslag).

2) Nej till all bostadsbebyggelse vid Älgbostad – och därmed ja, till att utveckla området för bad och friluftsliv (Miljöpartiet och Centerpartiet har bland andra presenterat egna tänkbara alternativ).

3) Bebyggelse enligt framtagen plan med utökat förfarande i planarbetet (Moderaternas och Nykvarnspartiets linje).

Stödjer du alternativ ett eller tre kan du enkelt sända ett mejl till samhällsbyggnadsavdelningen på [email protected] och sedan formulera din synpunkt i linje med något av de två alternativen.

Om du inte vill se bostadsbebyggelse på Älgbostad pågår en namninsamling som kommer att tillställas samhällsbyggnadsavdelningen till på fredag.

Tomas Östlund

Nykvarn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel