Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En container som valstuga

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Valrörelsen på gågatan startade i går med att partierna inför EU-valet plockade fram sina valstugor. Och ett kassaskåp.

Annons

Moderaternas stuga var ljusblå – men obemannad och stängd. Kristdemokraternas tält stod där, men taket var grönt och affischernas ramlade ner i blåsten. Centern, med Tage Gripenstam i spetsen, hade målat sin valstuga, men den fick bli svart i år.

Och så plötsligt kom en stor lastbil med något som såg ut som ett stort rött kassaskåp, Socialdemokraternas valkub.

– Visst är vår stuga söt?, frågade partiets valledare Anna Bohman och log mot Metin Rhawi. Det är bra och funktionell, förklarade hon valet av valstuga.

Den lokala EU-kandidaten Metin Rhawi tyckte att segern såg kassaskåpssäker ut när han såg stora affischer på sig själv fästas på kuben.

I tre veckor, eller till EU-valet 25 maj kommer nu valstugorna att finnas på gågatan. Sen flyttas de bort över sommaren för att dyka upp igen fyra veckor inför det ordinarie valet i september.

–Svart fungerar bra, sa Tage Gripenstam. Men vi hittade ingen bra grönfärg som passade till materialet. Och det är lättare att måla om en svart stuga när den ska säljas efter valen, förklarade han.

Hos Kristdemokraterna hälsade man att det gröna tältet ska bytas ut mot ett med partiets logga på.