Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En budget med Södertäljeborna i fokus

Liberalerna har nu presenterat sitt förslag till budget för Södertälje kommun. Det är en budget som tar strid för vad vi ser som kärnverksamheterna i kommunen.

Anmäl text- och faktafel

Skolan, äldreomsorgen och underhållet av infrastrukturen får rejäla tillskott, samtidigt som vi satsar på de äldre och näringslivsfrågorna.

• Liberalerna lovade i valrörelsen att sätta skolan först i Södertälje och på det löftet levererar vi genom att avsätta 35 miljoner kronor för att anställa lärarassistenter som kan avlasta lärarna med enklare uppgifter och administration. Vi tillför även tio miljoner extra till förskolan för att minska barngrupperna och stärka den pedagogiska verksamheten förskolan. Vi vill även återöppna den stängda vård- och omsorgslinjen på gymnasiet för att i framtiden trygga tillgången på viktig personal i Södertäljes omsorg.

• Näringslivsfrågorna är centrala för Södertälje och med våra 7 500 företag kan Södertäljes näringsliv verkligen blomstra. Tyvärr ser vi att det inte varit ett tillräckligt politiskt fokus på näringslivet i Södertälje och det har hämmat utvecklingen. Vi placerar oss ständigt i botten på Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet, något som vi måste åtgärda för att stärka kommunen. Vårt mål är att klättra 100 placeringar under fyra år, och därför föreslår vi att näringslivet får det stöd de förtjänar genom ett nyinrättat näringslivscentrum med ett helhetsansvar för företagandet i kommunen.

Vi säger även nej till ett hotell på Torekällberget och avsätter i stället medel för ett nytt stadsmuseum på samma plats

• Den offentliga miljön är oerhört viktig för ditt välmående. Gröna ytor och en attraktiv stadsbild är viktiga delar i trivseln i en offentlig miljö. Liberalerna satsar därför på att rusta upp Södertäljes vägar, lösa parkeringssituationen i centrum genom ett nytt P-hus och att bevara och utveckla stadens gröna lungor. Vi säger även nej till ett hotell på Torekällberget och avsätter i stället medel för ett nytt stadsmuseum på samma plats.

• När du är som mest utsatt så behöver du även få den hjälp du har rätt till. Du bör faktiskt även få bestämma vem som hjälper dig. Att få välja själv måste få vara en av de mest grundläggande rättigheterna och inget som viftas bort av klåfingriga politiker. Liberalerna vill återinföra valfriheten i hemtjänsten, upphandla fler äldreboenden, öppna tre nya familjecentraler men även inrätta en kvalitetsenhet i kommunen som säkerställer att all verksamhet har god kvalitet. Såväl privat som kommunal.

Sammantaget har Liberalerna levererat på de löften vi gav i valrörelsen, samtidigt som vi inte utökar kommunens utgifter.

Det är en ansvarsfull ekonomisk politik som ger individen, gammal som ung, mer att säga till om och en bättre vardag.

Metin Hawsho (L)

gruppledare

Samir Saado (L)

ledamot kommunfullmäktige

Ann Westerberg (L)

ledamot kommunfullmäktige

Sandro Banovac (L)

ledamot kommunfullmäktige

Karin Eklind (L)

ersättare kommunfullmäktige

Victor Zetterman (L)

ersättare kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel