Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-silver till Sverige – trots Alexanderssons avhopp: "Känns jätteskönt"

När Tove Alexandersson tvingades kasta in handduken togs Lina Strand ut som ersättare.
Det blev en lyckad historia och Sverige kan nu stoltsera med ett EM-silver.

Den svenska orienteringsstjärnan Tove Alexandersson tvingades lämna återbud, på grund av en stukad fot, och missade där med sprintstafetten under EM.

Men det var ingenting som skulle komma att stoppa svenskarna.

Majornas Lina Strand fick ersätta Alexandersson på förstasträckan och växlade som trea till Stora Tunas Emil Svensk, han förde i sin tur upp Sverige på an andra plats bakom Schweiz.

Det var en placering som Södertäljebördige Jonas Leandersson lyckade behålla och Järlas Karolin Ohlsson gjorde detsamma på fjärdesträckan.

– Jag vet att det kan bli så här så när jag hörde att Tove stukat foten så började jag förbereda mig även om jag inte fick beskedet förrän i morse, säger Lina Strand till SVT Sport.

Schweiz gick däremot inte att besegra och svenskarna fick nöja sig med silverpengen.

– Det här känns jätteskönt, många av oss har haft en tuff start på mästerskapet. Schweiz var bättre än oss i dag, säger Strand.

Tesserete, EM, sprintstafett: 1) Schweiz (Judith Wyder, Florian Howald, Martin Hubmann, Elena Roos), 62,45, 2) Sverige (Lina Strand, Emil Svensk, Jonas Leandersson, Karolin Ohlsson), +1.12, 3) Norge (Sigrid Alexandersen, Trond Einar Moen Pedersli, Öystein Kvaal Österbö, Andrine Benjaminsen), +3.10, 4) Tjeckien, +3.16, 5) Österrike, +3.20.