Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elmsäter-Svärd vill att M lånar till snabbtågen

Catharina Elmsäter-Svärd (M) vill att Moderaterna släpper motståndet mot snabbtåg och tittar på en egen lånefinasiering skriver Dagens industri (DI).

Moderaternas partiledning tog beslut om att säga nej till en ny höghastighetsjärnväg, men tidigare infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) tycker annat.

Trafikverkets förslag går ut på en långsam utbyggnad inom ramen för ordinarie budget. Sverigeförhandlingen vill istället se en snabb utbyggnad klar år 2035 och finansierad av lån.

– Jag tycker Sverigeförhandlingens förslag är bra, säger Catharina Elmsäter-Svärd till DI.

Läs även: Catharina Elmsäter-Svärd blir vd för Sveriges Byggindustrier

Kostnaden för snabbtågen beräknas till 230 miljarder och Moderaternas starkaste argument mot utbyggnaden bygger på att det riskerar andra investeringar skriver DI. Elmsäter-Svärd tror att inställningen kommer att förändras med det nya alternativet och att kostnaderna pressats.

■ ■ Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72001 (du måste börja meddelandet med "LTS TIPS") eller mejla [email protected] . Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.