Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elliot, 10, tävlar i korvmakeri

Många kände sig kallade – sex blev utvalda. Det handlar om att dela med sig av sitt bästa korvrecept och en av de sex finalisterna är Elliot Rommel, 10, från Mölnbo.

Annons

Kyckling, färska tomater, svarta oliver, fetaost och vitlök – där har du huvudingredienserna i Elliot Rommels finalkorv. Elliot Rommel bor i Mölnbo och deltar i tävlingen Sveriges yngsta korvmakare, en tävling öppen för barn mellan sex och tolv år och där det gäller att presentera ett nytt korvrecept.

Tycker du själv om korv?

– Ja, det gör jag, särskilt lammkorv. Men jag har aldrig gjort egen korv, säger Elliot Rommel, som har ett allmänt matlagningsintresse.

– Det började i tvåan och håller i sig. Helst gör jag tacos, hamburgare eller köttfärssås, berättar han.

Bakom tävlingen Elliot Rommel är med i står Hemköp och Garant, Axfoods eget varumärke. I ett pressmeddelande säger Johan Neuman, som är affärsområdeschef:

– Alla i familjen gillar korv. Därför tycker vi det är viktigt att även låta barnen själva vara med och utveckla nya spännande recept.

Hur kom du på vad som ska vara i din korv Elliot?

– Jag gillar Grekland och ville ha grekiska ingredienser. Och så kallar jag korven för Kolymbarikorv efter en by på Kreta.

Tävlingen avgörs i Stockholm under Korvfestivalen som pågår den 12 och 13 mars och juryn består av representanter från Garant och Korvakademiens egen styrelse.

Hur känns det att ha tagit sig till final?

– Coolt. Men också lite pirrigt, avslöjar Elliot.

Den korvälskande juryn har att bedöma tävlingskorvarnas smak, utseende, konsistens, påhittighet och hållbarhet. Och den vinnande korven kommer sedan att bli det nya tillskottet

i livsmedelsföretagets ekologiska korvfamilj och tänkt att lanseras lagom till grillsäsongen.

Vad säger dina kompisar om att du ska tävla i korvmakeri i helgen?

– De tycker det är kul och om jag vinner har några lovat att de ska köpa korv av mig. Tiopack.

Elliot Rommel har ett allmänt matlagningsintresse och det är inte bara korv som intresserar honom.

– Det är kul att prova lite, blanda olika saker och sen se hur det blev när man äter.

Inspiration får Elliot Rommel från bland annat matlagningsprogram på tv, som Sveriges yngsta mästerkock.

– Det är roligt att se de yngsta, de som är lika gamla som jag.

Och nu till helgen är det alltså dags att se om Elliot Rommel blir Sveriges yngsta korvmästare. Vinnaren får förutom äran att se sin korv i butikerna också sitt namn på korvpaketen. Kanske blir det ”Elliots korv”.

– Ja, mitt namn kan också vara med men jag vill att den ska heta Kolymbarikorv, säger Elliot Rommel.

Nyfiken hemmakock

Namn: Elliot Rommel.

Ålder: Tio år.

Familj: Mamma, pappa, två storasystrar och en hund.

Bor: I Mölnbo.

Gör: Går i klass tre på Mölnboskolan.

Intressen: Matlagning, spelar trummor och ägnar sig åt friidrott. Han har en stor Märklinbana och gillar också design.

Elliots tävlingsbidrag innehåller: Kyckling, färska tomater, svarta oliver, fetaost, färsk vitlök, salt, svartpeppar och timjan.

Favoritkock: Leif Mannerström.

Annons