Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ella Bohlin (KD): BVC i Lina räddas

En lösning ser ut att ha hittats för fortsatt drift av barnavårdscentralen i Lina Hage. Det meddelar landstingsrådet Ella Bohlin (KD) under måndagen.

LT berättade i fredags att framtiden för barnavårdscentralen i Lina var oviss och att det pågick diskussioner kring bland annat olika samarbetsformer och begränsade öppettider.

En orsak till bekymren var enligt Ella Bohlin, svårigheten att rekrytera personal till enheten.

– Det vore olyckligt om Södertälje skulle drabbas av ytterligare en stängning när vi i historiken redan har stängningen av barnavård- och mödravårdscentralen i Hovsjö, säger Ella Bohlin.

Efter diskussioner med förvaltningen och Capio, som driver barnavårdscentralen meddelar nu Ella Bohlin att en i alla fall temporär lösning har nåtts.

– I åtminstone ett år framåt kommer Lina BVC att drivas, med något begränasade öppettider, som en filial till BVC Wasa, säger Bohlin.

Exakt hur ansvarfördelningen mellan de båda enheterna ska fungera kommer att vara upp till Capio att lösa, enligt landstringsrådet.

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) välkomnar beskedet om Lina BVC.

– Beskedet är en bit på väg och det är bra att landstingsrådet håller sina löften. Det visar också att vårt arbete i Södertälje ger resultat och det ska alla som varit inblandade ha ett stort tack för, säger hon.