Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin vill stoppa invandringen

Elin Lövgren står lite i skuggan av sin man – ND-ledaren Marc Abramsson. Men hon är redan en etablerad fullmäktigeledamot och nummer 2 på valsedeln.
– Vi hoppas på fyra mandat, säger Elin Lövgren.

LT träffar Elin Lövgren på Komvux mitt bland flyktingar och andra invandrare som utgör huvudparten av skolans elever.

– Det är inget problem. Jag har inget mot invandrare. Jag är emot massinvandringen och det mångkulturella samhället. En så stor folkomflyttning som Sverige haft skapar stora problem för den inhemska befolkningen. Självklart ska vi hjälpa människor i nöd, men vi kan inte hjälpa hela världen, säger Elin Lövgren.

Hon är uppväxt i Ronna och gick med i Nationaldemokraterna (ND) 2004, träffade sin sambo Marc och valdes in i fullmäktige 2006 tillsammans med Marc. De har tre barn och bor sedan några år i villa i Hölö.

– Vi flyttade till Hölö för barnens skull. För att de ska få gå på dagis och skola tillsammans med svenska barn. Jag kan inte tänka mig att låta dem växa upp där något annat språk dominerar. Jag vet själv hur det var när jag började högstadiet. Vi var bara två svenskar i klassen. Så vill jag inte att mina barn ska ha det, säger Elin Lövgren.

Även om ND driver andra frågor så är kampen mot det mångkulturella samhället den helt dominerande frågan.

– Eftersom massinvandringen kostar kommunen pengar så blir det mindre pengar över till annat. På så sätt påverkar den alla frågor, säger Elin Lövgren.

Partiet vill inte bara stoppa invandringen, de vill att invandrare ska tvingas återvända till sina ”hemländer”.

– Vi borde hjälpa tillbaka såna som kommer från länder där det inte är krig. Men det måste ske på ett humant sätt. Assyrier/syrianer skulle ju kunna få ett eget land som Israel, säger Elin Lövgren.

Och du tycker att Israel är ett lyckat exempel?

– Nej, det är det väl inte. Äh. Det här är inte mitt område. Jag är inte tillräckligt insatt i frågan.

En del kallar er nazister. Hur ser du på nazismen?– Vi har inget med nazism att göra. Den hör till 30-talet. Det är ett skällsord som används för att slippa ta tag i problemet med massinvandringen.

Har du uträttat något i fullmäktige?

– Jag har skrivit tre motioner. En om lekplatser till Hölö och en om att hägna in spårområdet i Hölö.

Någon viktig fråga förutom invandringen?

– Alla mammor som vill borde få vara hemma med barnen de första tre åren. Och till en ersättning som motsvarar kostnaden för en dagisplats.

Kommer SD att bli en tuffare konkurrent i år då de har lokala representanter?

– De är inte ett konkurrerande parti eftersom de har flera invandrare på sina listor. De tar inga röster från oss som är ett parti för svenskar. Jag har hört flera som säger att de ska rösta på oss i kommunvalet och SD i riksdagsvalet. Jag tror att vi kan fördubbla våra mandat. Vid förra valet var vi bara 150 röster från ytterligare två mandat.