Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin kör så det ryker i Körslaget

På audition rörde hon nästan Linda Sundblad till tårar. Så Elin Walldau hamnade mitt i Körslaget – ett tv-program hon aldrig sett tidigare.

I lördags sändes tredje delen av Körslaget – en tävling med kändisar som körledare. Elin Walldau, 28, är med i den före detta Lambrettasångerskan Linda Sundblads lag. En artist vars musik hon växt upp med i Södertälje. Men tyvärr för laget blev lördagens tävling den sista då man röstades hem.

– Jag tänker inte på att det sitter en halv miljon och kollar på mig på tv. Det är som att gå upp på scenen med mina kompisar och är det något jag kan är det att stå på scen och underhålla, säger Elin.

– Det är väldigt kul, mycket kändisar som snurrar runt på inspelningsplatsen.

300 personer sökte till körens 20 platser. Elin som var nyinflyttad i Lidköping saknade den tillgång på replokaler och instrument hon hade som student på Växsjö universitet. Så när hennes sambo såg att Linda Sundblad sökte folk till Körslaget bestämde sig Elin för att gå på audition.

– Jag hade aldrig sett programmet.

Elin var en av de första på plats. Ett tv-team var där och filmade. Som nummer sex får hon komma in till Linda och sjunga. Ingen före henne hade fått ett ja.

– Jag var så sjukt nervös. Tänkte att jag skulle prata med Linda som en vanlig person och inte en kändis. Elin erkände sin nervositet och bestämde sig för att sjunga What´s up med 4 None blondes. Under intervjun sjunger Elin en bit ”hey ey ey, I said hey, what´s going on” och det är bara att instämma med Lindas ord: Inget snack om saken att du ska gå med i kör.

– Hon sa att hon blev så rörd att hon nästan började gråta och frågade, herregud visste du inte att du sjunger skitbra?

Med en rivstart började repetitionerna. En vecka senare skulle första låten sitta. Den kvinnliga kören träffas varje kväll måndag till torsdag och tränar i tre timmar. Men redan i det första programmet hängde de löst.

– Vi kämpade på och blev tightare. Det är jätteroligt. Man ger varandra så mycket. Alla har så olika erfarenheter.

Elin vill fortsätta med musiken även nu när programmet är slut. Kanske hålla en egen kurs för att engagera fler. För musikintresset har hon haft med sig hela livet.

– Pappa ställde mig på bordet när jag bara var något år gammal och sa: Sjung Elin. Och jag sjöng.

På fredagarna åkte kören buss till Stockholm. Dagen består av repetitioner och kostymprovning inför lördagens direktsändning och sedan umgås, sjunger och spelar de tillsammans med de andra körerna i hotellobbyn.

– Det är nästan det roligaste. Körerna har olika nisch och folk spelar allt möjligt som saxofon, munspel, dragspel och gitarr.

– När vi går ut på scenen har vi verkligen roligt. Det hörs om man sjunger med ett leende.

Men i lördags blev det alltså respass för kören och äventyret med Körslaget är över.