Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin Eldebrinks Yakin Dogu gruppvinnare i Euroleague – och ny supermatch av Zahui

Elin Eldebrink kan få lyfta nya pokaler den här säsongen. Turkiska Yakin Dogu är ett av Europas hetaste lag och i position att nå Final Four efter att ha säkrat gruppsegern i Euroleague på onsdagen.
För USK Prag dominerade Amanda Zahui med 28 poäng och 11 returer.

Två lag får ses som favoriter till titeln i Euroleague: de båda gruppvinnarna, ryska Dynamo Kursk och turkiska Yakin Dogu – med svenska landslagskaptenen Elin Eldebrink.

Och efter gruppspelet får nog Kursk, som är obesegrat, sägas vara knappa ettor på rankingen.

Yakin Dogu, som förlorat två av 14 gruppmatcher, säkrade förstaplatsen på onsdagskvällen med en hemmaseger, 93–71, mot ryska Nadezhda Orenburg. Elin Eldebrink spelade 23 minuter och gjorde åtta poäng mot Amanda Zahuis tidigare klubb. Men segerorganisatörerna var främst pointguarden Courtney Vandersloot med 13 poäng och lika många assister, poängmakaren Kayla McBride (24 poäng) samt insidestjärnan Sandrine Gruda, 18 poäng.

Fast kvällens spelare var kanske ändå Amanda Zahui. När USK Prag knep en knapp bortaseger mot belgiska Castors Braine – där för övrigt Elin Eldebrink har spelat – var Zahui tungan på vågen. Svenskan visade varför hon är med i jakten på Euroleagues MVP-titel med 28 poäng och 11 returer på 36 minuters speltid.

Efter gruppspelet är Zahui tvåa i poängligan (17,9 per match) och trea i returtagning (8,5 i snitt). Hon rankas trea i MVP-racet med en effektivitet på 18,5.

I kvartsfinalerna får USK Prag möt ryska tungviktsklubben UMCC Ekaterinburg i bäst av tre matcher, medan Yakin Dogu spelar mot franska Bourges. Kvartsfinalerna inleds den 28 februari.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter