Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin Eldebrink visade form i genrepet

Sverige förlorade mot Litauen - men Elin Eldebrink ser ut att ha tagit med sig det starka spelet från den turkiska ligan.

Annons

De goda nyheterna först: flera av nyckelspelarna som ska leda Sverige i de stundande EM-kvalmötena med Finland och Spanien tog täten i uppvärmningen mot Litauen i går.

Elin Eldebrink och Farhiya Abdi satte tolv poäng var, Amanda Zahui elva poäng och Binta Drammeh nio.

Lagkaptenen Elin Eldebrink fortsätter med andra ord att övertyga efter att ha varit i strålande form för Orduspor i den turkiska ligan.

De sämre nyheterna för förbundskaptenen Jurgita Kausaite: Sverige förlorade med 64–73 – och dessutom stannade den Södertäljefostrade stjärnguarden Frida

Eldebrink på fem poäng.

Litauen förde matchen från start, även om Sverige närmade sig poängmässigt i slutet av andra perioden. I halvtid var hemmaledningen bara fyra poäng, 35–31, men därefter kunde svenskorna aldrig riktigt hota, det skriver TT.

Telgeguarden Ellen Åström fick speltid i matchen, precis som Ulrica Holmqvist. Ingen av dem noterade dock någon poäng.