Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin Eldebrink på väg till Turkiet

Enligt uppgifter till LT-sporten är Elin Eldebrink på väg att byta klubb igen. Landslagsspelaren lämnar belgiska topplaget Castors Braine för tabelljumbon i den turkiska ligan.

Enligt LT-sportens uppgifter blir Elin Eldebrinks nya klubb Orduspor i den turkiska ligan. Laget, från staden Ordu på den västra delen av svartahavskusten, ligger för närvarande sist i ligan med bara två segrar på åtta matcher.

Laget har dock haft viss framgång i Europaspelet, där man slutade på andra plats i grupp B. Andraplatsen säkrades när laget slog svenska Udominate med 87-68 på torsdagen.

I Orduspor får Elin konkurrens på pointguardpositionen av amerikanska WNBA-stjärnan Courtney Vandersloot, som bland annat snittat 17 poäng och 6,5 assister per match i Eurocup. Däremot är laget ändå tunt på guardsidan, sedan amerikanskan D'Andra Moss lämnade klubben för drygt en vecka sedan.

Efter skadeproblem i somras inledde Elin Eldebrink säsongen utan någon klubb att spela för. I oktober skrev hon på ett korttidskontrakt med belgiska Castors Braine, som hon efter den inledande månaden förlängde året ut. Men nu ser det alltså ut som att den svenska landlagsguarden kommer att avsluta säsongen i Turkiet.

LT.se har sökt Elin Eldebrink. Vi har också varit i kontakt med agenten Josep Martin, som dock inte vill kommentera det eventuella klubbytet.