Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Elde" om att hyllas: "Sitter hellre i skogen"

Anders Eldebrink är nu officiellt invald i svensk hockeys Hall of fame. Före landskampen mellan Sverige och Ryssland i Scaniarinken hyllades han av publiken.- Det var roligt, men jag sitter hellre på en stubbe i skogen, säger han.

Inför drygt 4 800 åskådare i Scaniarinken fick Anders Eldebrink bli invald i svensk hockeys Hall of fame. SSK-legendaren som förutom SM-guldet med SSK 1985 bland annat var med och vann VM i Wien 1987, var med om att ta tre VM-silver, ett OS-brons och deltog i två Canada cup på landslagsnivå med Tre Kronor.

Passande nog fick Eldebrink ta emot hyllningarna i arenan där hans tröjnummer 2 är pensionerat och hänger i taket.

Eldebrink hyllades genom att han själv och publiken fick se en film med bilder från hans karriär, han fick ta emot en liten statyett och genomförde ett så kallat symboliskt nedsläpp med lagkaptenerna i de två lagen på isen, Sveriges Mattias Sjögren och Rysslands Vladimir Galuzin.

-Det var roligt, det är kul att bli uppskattad, säger Anders Eldebrink efteråt.

Men den ödmjuke Eldebrink erkände att han inte är den som gillar att stå i centrum, som han fick göra nere på isen inför nästan 5 000 åskådare.

-Nej, jag sitter nästan hellre på en stubbe i skogen, på ett älgpass och funderar på livet, säger Eldebrink.

-Men det var en jättefin ceremoni och det var jättekul att bli uppvaktad på det sättet, tillägger han.