Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

El Sistema Södertälje blir förebildsorkester i Sverige

El Sistema Södertälje har utsetts till förebildsorkester i Sverige. Det betyder bland annat att stiftelsens konstnärlige ledare Ron Davis Alvarez personligen kommer att arbeta med kammarorkestern under 2018.

Den nationella stiftelsen El Sistema, med konstnärlige ledaren Ron Davis Alvarez i spetsen, har utsett rörelsens Södertäljeverksamhet till så kallad förebildsorkester. Det skriver Södertälje kommun i ett pressmeddelande.

Läs också: Fler skolor hoppas på El Sistema

Beslutet betyder dels att stiftelsens konstnärlige ledare Ron Davis Alvarez kommer att arbeta med El Sistema Södertäljes kammarorkester under 2018. Men det innebär också att El Sistema Södertälje kommer att samarbeta med andra El Sistema-orkestrar i landet, till exempel genom öppna repetitoner och gemensamma orkesteraktiviteter.

— Vi är glada över att få chans att arbeta långsiktigt med Ron Davis Alvarez, som inspirerar och stimulerar både elever och pedagoger, säger Eva Rehbinder, enhetschef på El Sistema i Södertälje, i pressmeddelandet.

Läs också: Klassen som är med på noterna

El Sistema ska vara en inkluderande orkesterskola och grundades i Venezuela 1975 av orkesterledaren José Antonio Abreu. I Södertälje finns verksamheten sedan 2012 på Västergård och i Hovsjö.