Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eklunds status osäker

För bara en månad sedan gjorde Mikael Eklund comeback efter korsbandsskada. Nu riskerar Assyriskas nya backstjärna lång tids uppehåll igen.

Det var i superettapremiären borta mot Trollhättan som olyckan var framme. Efter en till synes harmlös situation på egen planhalva föll Assyriskas mittback Mikael Eklund till marken med svåra plågor.

– Jag var inte där själv, men det var ingen ful tackling eller något sådant. Micke skulle tydligen plocka ner en boll och kom snett in i sitationen. Det var väldigt olyckligt, konstaterar Assyriskas fysioterapeut Fredrik Furman.

Hur illa är det med honom?

– Läkarna har inte kunnat ge några säkra besked ännu. Det kan dröja till nästa vecka innan vi vet exakt hur läget är. Men klart är att det handlar om samma knä som han opererade förra året och att han har ont.

Mikael Eklund värvades till Assyriska från allsvenska Kalmar FF inför den här säsongen. Under sin karriär har 28-åringen haft två långa uppehåll för knäskador.

Förutom Eklund har Assyriska fortfarande en hel del skador inför söndagens hemmapremiär mot IFK Norrköping. Varken Gustaf Segerström (hjärnskakning), Rikard Jansson (ljumskar), Fredrik Samuelsson (vaden) eller Haris Laitinen (knät) kan spela. Små frågetecken finns också för Eddie Moussa (vristen) samt Ilyas Merkes (låret).