Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekeby förskola jämnad med marken – ger plats för lägenheter

Nu är Ekeby förskola i stort sett jämnad med marken. Så mycket mer lär inte hända på platsen på ett tag. På sikt ska det bli lägenheter där.

Sedan Ekeby förskola lades ner 2012 har byggnaderna stått och förfallit. Men inte längre. Under sommaren har förskolan rivits och de gjutna plattorna hackats bort. När LT besöker platsen på tisdagen står en byggnad kvar och en grävmaskin arbetar med att jämna till marken.

– Nu återstår mest grus och gräs. Men vi gör inga stora markarbeten eftersom det ska bli annat på platsen, säger Anders Lindgren på Telge fastigheter.

Läs mer: Ännu ett alternativ i den heta vägfrågan

Det kommunala bolaget äger såväl förskoletomten som marken precis söder om den. Ett utdraget arbete med en ny detaljplan för hela området pågår sedan några år. Tanken är att det ska byggas bostäder. Ett 60-tal lägenheter har det talats om.

En tvistefråga har varit hur infarten till det nya området i Ekebys östra utkant ska dras. Hittills har åtminstone fem olika förslag förts fram och huvudspåret just nu är att trafiken ska gå via den så kallade Underåsrakan.

Läs mer: Färre lägenheter än väntat i Gamla Ekeby

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!