Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eget företag som sommarjobb

Under de kommande veckorna ska ett 30-tal ungdomar driva egna företag – som sommarjobb. I går fick de presentera sina idéer för fyra ”drakar”.

Marknadsundersökning, målgrupp och timpriser var vanliga begrepp i Komvux-huseti går. Då presenterade ungdomarna från Roligaste sommarjobbet sina affärsidéer för fyra ”drakar” – en idé som kommer från tv-programmet ”Draknästet”.

– Men vi har väldigt snälla drakar här, de är merBolibompadrakar än Game of Thrones-drakar, säger Amanda Eldering, programansvarig projektledare på Roligaste sommarjobbet.

Bakom jurybordet hittades politikerna Johanna Lundgren (C) och Nina Wahlin (C), kommunens innovationsledare Johan Brinck och Renio Poli, artist, producent och grundare av Team Favela.

Tanken var att de skulle hjälpa de unga företagarna att finslipa sina företagsidéer.

– Vi hoppas att det ska kunna hjälpa dem att förstå och förklara sin affärsidé på ett enkelt sätt. Sedan är det också en bra erfarenhet att presentera för andra, säger Amanda Eldering.

Läxhjälp, trädgårdsarbete och målning var några av företagsidéerna som presenterades.

Olivia Friberg, Aqza Aqza, Merna Edward och Bernadette Barsoum ska samla in begagnade kläder och sälja vidare till andra privatpersoner.

Deras presentation fick mycket beröm från drakarna, som menade att klädåtervinning och hållbarhetstänk ligger helt rätt i tiden.

– Vi hoppas att vi ska sälja mycket kläder. När vi gjorde en marknadsundersökning och frågade personer på stan var många intresserade, säger Olivia Friberg.

De planerar att marknadsföra sig via sociala medier och flygblad på stan.

Kommer ni att fortsätta även efter sommaren?– Om det går bra och är roligt så kanske vi gör det, säger Olivia Friberg.

– Speciellt om vi tjänar jättemycket pengar, fyller Aqza Aqza i.