Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Egen kommun – rätt väg för Järna

De senaste månadernas debatt visar med all tydlig önskvärdhet att Järnabornas intressen får stå tillbaka för behov och intressen inne i centrala Södertälje. Några starka exempel där Södertälje har misslyckats rör Järnaskogen, ishallen och förskolan Grodan.

Järnaskogen: Södertäljes stadsplanerare föreslog i den fördjupade översiktsplanen för Järna att vägar och bostäder skulle byggas i Järnaskogen. Folkstormen som följde visade tydligt att Järnaborna vill bevara skogen som rekreationsområde.

Ishallen: politikerna i Södertälje har inte tilldelat Järna tillräckliga medel för att hålla ishallen öppen lika länge som till exempel is-hallarna i Södertälje. Är Järnas ungdomar mindre viktiga än ungdomarna i Södertälje? Igen gick debattvågorna höga i LT och Järnaborna uttryckte sitt tydliga missnöje!

Förskolan Grodan: för-skoleverksamheten i Järna ligger cirka fyra miljoner kronor under budget, politikerna svarar med sparkrav, nedläggning av Grodan samt att förskolechefen inte kan göra annat än att friställa pedagoger. Föräldrarna gick man ur huse. Folkstormen nådde nya höjder. Moloket erkände politikerna att kvaliteten redan är så låg att man inte når Skolverkets mål. Barnen i Järna tilldelas i realiteten mindre pengar än barnen i exempelvis Hovsjö, Geneta och Ronna. Går man sedan utanför Järna hittar man raskt fler exempel på samma tema som neddragningarna i Hölöskolan.

Samtliga exempel ovan kan lösas genom att prioritera annorlunda i kommunen.

Det är också rimligt att kräva att politikerna jobbar uppåt och kräver mer resurser när man ser att verksamheten inte når sina mål.

Frågan om Järna som egen kommun är inte en fråga om kostnaden för LSS, med arbete och insikt är jag övertygad att vi kan lösa den. Frågan om Järna som egen kommun är en fråga om att vi själva lättare och bättre kan prioritera vilka tjänster vi vill ha i vår kommun.

Rösta ja till Järna som egen kommun.

Järnapartiet

Benny Hansen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel