Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlysning: vem rår om honkatten Estella?

Mager och sjuk hittades den på Tvetatippen i vintras. Nu efterlyser Södertälje katthem ägaren till det fyrbenta djuret som man döpt till Estella.
– Det märktes ganska tydligt att katten haft ett hem, säger Astrid Åkesson, ordförande för Södertälje katthem.

Det var i januari som en privatperson hittade en mager honkatt på Tvetatippen och tog med sig den till Södertälje katthem. Väl där upptäcktes att katten hade en tandsjukdom, så kallad forl, som många katter drabbas av, enligt Astrid Åkesson, ordförande för katthemmet.

– Vi har fått dra ut så gott som alla tänder utom två på den. Den måste ha haft djävulskt ont under tiden, säger hon.

Anledningen till att Södertälje katthem går ut med en efterlysning efter ägaren först nu är att man ville att Estella, som man döpt katten till, skulle bli trygg i sig själv först.

Läs också: Högt tryck på katthemmet

– Vi ville att den skulle få leka i lugn och ro innan vi gick ut med efterlysningen, säger Astrid Åkesson.

Det är tydligt att Estella är en bortsprungen katt som tillhör någon, menar Astrid Åkesson.

– Det märktes ganska tydligt att hon haft ett hem för annars uppträder de inte så socialt som hon gjorde.

Men Estella är inte den enda katten som varit på Tvetatippen. Enligt Astrid Åkesson uppehåller sig uppskattningsvis ett 40-tal katter där.

Något som oroar henne.

– Det förstår ju var och en att där ska det inte finnas katter. Det är en synnerligen olämplig miljö eftersom det är farligt där. Det åker in lastbilar i full fart och så finns det maskiner som pressar ihop sopor och då förstår man vad som händer om ett katt skulle vara i vägen, säger hon.

Läs också: Ström av dräktiga katter till katthemmet

Förutom att efterlysa ägaren till Estella passar Astrid Åkesson på att uppmana alla som saknar sina katter att åka till Tvetatippen och leta.

– Många av de katter som bor där kan vara saknade familjekatter men människor tänker inte på att leta där och det vill jag att de ska börja göra, säger hon.