Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad SVBK-seger i elitserien

Södertelge VBK vann för första gången på drygt två månader i elitserien, när man slog tillbaka tabelljumbon RIG Falköping i tre raka set.

De talangfulla men orutinerade volleybollgymnasisterna från Falköping skakade SVBK i inledningen av matchen.

Under en tung period tappade SVBK 4-2 till 4-8 och fick sedan jaga nästan hela setet. Som mest var underläget fem poäng, sista gången vid 13-18. Men sedan gick det snabbt. SVBK kunde komma tillbaka till 19-19, vända och till slut vinna setet med 25-22.

- Det var jävligt bra att vi gjorde det, säger Hampus Randén, för dagen bäst offensivt i SVBK med 18 poäng.

I andra set var det annorlunda. Södertelge fick med sig självförtroendet från avslutningen av första, surfade på det och stökade av setet - som man vann med 25-12 - på 20 minuter.

Det var inte bara för att gästerna var skakiga efter att ha tappat första set.

- Vi spelar väldigt bra där, det tycker jag. Vi får det mesta att stämma, säger Hampus Randén.

I tredje set fick SVBK sin absolut bästa start. Hemmalaget gick snabbt ifrån till 7-1 och hade kanske redan börjat räkna hem de tre livsviktiga poängen i kampen om den sista slutspelsplatsen.

För sakta med säkert kom Falköping tillbaka. 7-1 blev 9-6. Blev 13-11. Blev  14-14. Och sedan följdes lagen åt. SVBK gjorde ett litet ryck till 18-15, men gästerna kom tillbaka till 19-19. Falköping hade till och med ledningen vid något tillfälle. Men 21-22 blev 24-23 när Linus Tholse klev in och slog in tre poäng på fyra bollar för SVBK. Och på matchbollen fick SVBK ett svårt läge men Anton Kjernholm hittade en lucka och prickade baslinjen i ett läge där Falköping nog kände att man hade övertaget.

Och matchen var över.

- Det var jämnt i första och tredje set, men jag tycker ändå att det kändes som att vi var det starkare laget. Jag tycker att vi gör en helt okej match. Nu blir det en viktig avslutning på serien, framförallt matchen mot Habo borta om två veckor, säger Hampus Randén.

Habo, just nu två poäng före i tabellen, är det lag som SVBK i krigar om den sista slutspelsplatsen med. Utöver den matchen har Södertelge hemmamatcher mot Sollentuna (nästa helg) och Vingåker (den 13 mars) kvar.