Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad seger för SFK

Så kom den äntligen - segern. Efter tio raka förluster är Södertälje FK ett vinnande lag igen. Under lördagen hemmabesegrades Karslunds IF HFK med klara 5-0.

Södertälje FK har bytt ut kostymerna mot overaller. En rejäl kämpainsats låg bakom lördagens hemmaseger, enligt SFK-tränaren Eddie Demir.

- Signalerna har funnits där i de senaste matcherna, så jag är inte överraskad över att segern kommer nu. Däremot är den väldigt efterlängtad för gruppen, gruppen behöver det här. De har lagt ner ett otroligt hårt arbete. 

David Yarar fick i matchen ta klivet upp från sin ytterbacksposition till spelfördelare på mitten.

- Ett genidrag från mig, skrattar Demir.

- Nej men han var mittens konung. Jag har tränat honom i hela mitt liv och vet vad han kan. Han löste det så jävla bra - han tog alla lösa bollar, fördelade bollarna och manade på sina killar. 

Det var också Yarar som med en diagonalpass serverade Levon Pachajyan som med ett jätteskott satte 1-0 efter dryga 20 minuter.

Med minuten kvar till halvtid satte sedan Karlos Touma det psykologiskt viktiga 2-0-målet. 

- Det var väldigt skönt att få 2-0 precis innan halvtid, säger Eddie Demir.

Både Karlos och Pachajyan gjorde ytterligare varsitt mål i andra halvlek. Däremellan stack anfallsnyförvärvet och brasilianaren Bruno Rodrigez Mato emellan med 3-0-målet.

- Han gjorde ett jättejobb, både offensivt och defensivt. Men framförallt är han en duktig targetspelare. 190 lång och bara 20 år, så där tror jag att vi träffat rätt.

SFK går genom segern upp på en kvalplats i division två södra Svealand-tabellen.

- Vi har aldrig slutat tro på att vi ska fixa det här. Nu ska vi inte bli kaxiga, utan nu är det ytterligare hårt arbete som väntar.