Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Viola Beachs dödskrasch – säkerheten skärps

Trafikverket ska skärpa säkerheten vid motorvägsbron. Bland annat med informationsskyltar som flaggar för broöppning.

Trafikverket brast inte i sina rutiner kring broolyckan i Södertälje. Det slår myndigheten fast i en internutredning.

Samtidigt har Trafikverket beslutat att höja säkerheten vid bron där medlemmar i det brittiska bandet Viola Beach och deras manager dog.

Stora informationsskyltar ska sättas upp där det tydligare står att det är broöppning. Man ska även använda de elektroniska skyltarna ovanför vägen för att visa att hastigheten sänks, från 100 km/h till 90 och så vidare, rapporterar SVT Södertälje.

Joachim Jacobsson, projektledare för brounderhåll på Trafikverket, medger att man tidigare borde infört systemet att använda de elektroniska skyltarna vid broöppning.

– Det borde vi har gjort, men det var inte implenterat tidigare i systemet att använda det (skyltarna) i samband med broöppning, säger han till SVT.

LT har tidigare berättat att Statens haverikommission väljer att inte utreda händelsen och att polisen befarar att man aldrig riktigt kommer få svar på vad som orsakade dödsolyckan.