Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter två förluster: ”Det är stort för oss”

2–0-underläge och ett guld som kan vara på väg att studsa ur händerna. Då skruvar coach Adnan Chuk ned förväntningarna på sitt Norrköping.

Efter två täta, fysiska och intensiva matcher i Täljehallen vänder finalserien till Stadium Arena i Norrköping, för den tredje och fjärde SM-finalmatchen.

En ny Norrköpingsförlust och saken kan vara avgjord redan på torsdag.

Men trots att underläget i kväll kan bli till kritiska 3–0 i matcher, känner Norrköpingscoachen Adnan Chuk ingen större press inför hemmamatchen.

– Vi är ett lag som var nederlagstippat från början, enligt alla experter skulle vi vara glada om vi gick till slutspel. Så den pressen utifrån finns inte, utan pressen kommer i sådana fall från oss själva för att ta nästa kliv basketmässigt. Att vi är i final i år är bara en bonus, det hade ingen gissat eller hoppats på, säger Adnan Chuk.

Den förre Kingsspelaren coachar ett nytt och – som han säger – till stora delar orutinerat lag.

Ändå är det inte mer än några små detaljer som stoppat laget från segrar under de inledande två matcherna.

– Det har varit två riktigt bra matcher där små saker har avgjort i slutändan. Det är en jättebedrift för oss att vara i finalen, och att stå för två sådana matcher i Södertälje är stort för oss.

Norrköping jobbar konsekvent efter en treårsplan som ska utveckla lagets basket, men redan nu säger Adnan Chuk att han är stolt över de framsteg laget gjort under säsongen. Det finns dock delar i spelet laget kan förbättra, när finalserien nu vänder till Norrköping. Coachen lyfter bland annat fram vikten av att sätta Kings ur balans, att kasta lite grus i Vedran Bosnics hittills väloljade maskineri.

– De är ett väldigt välkomponerat lag med mycket rutin och SM-guld. De vet i stort sett vad de gör i alla lägen, så det gäller att få dem ur balans – att få lite stopp i det där maskineriet, säger Adnan Chuk, och fortsätter:

– Jag förstår ju själv att det är lättare sagt än gjort. Men så är det med alla bra lag, för att vinna mot dem måste, du måste göra saker som är tuffa och hårda. Dock är det grymt svårt att göra det i 40 minuter.

Ser du några svagheter i Kings som ni kan utnyttja?

– Det finns ju självklart saker som de inte är helt felfria i, men det är saker som vi försöker utnyttja till max och som man inte pratar om i media.

Returtagningen?

– Ja, det är ju din åsikt, skrattar coachen.

I Norrköping återfinns även den gamle Kingsspelaren Johnell Smith. Guarden, som var med i Kings SM-finalförlust 2012 mot just Norrköping, har dock fortsatta problem med en axel.

– Han är friskförklarad på det sättet att han kan röra sig som en människa, men alla ser att han är väldigt begränsad av skadan. Större mirakel har väl hänt, men jag har svårt att se att det skulle hinna bli bättre.