Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter supportrarnas insamling - Assyriska värvar anfallare

Assyriska förstärker offensivt med anfallaren Mateo Panadic, 21. Kroaten, som kunnat värvats efter en insamling från supporterklubben Zelge Fans, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen.

Ekonomin till en förstärkning har egentligen inte funnits där.

Men efter att supporterklubben Zelge Fans gått samman och slantat upp, kunde Assyriska i går presentera Ken Fagerbergs ersättare: anfallaren Mateo Panadic.

– Styrelsen meddelade oss tidigt att det finns inga pengar till en forward, det finns inte en krona över. Utan ska vi kunna få in någon nu så ska det vara med hjälp av externa medel. Då togs en kontakt med vår supportergrupp, så pengarna är ideellt insamlade, säger Assyriskatränaren Fredrik Samuelsson, och fortsätter:

– Hur mycket det rör sig om vet jag inte, men det täcker hans lönekostnader under hösten. Vi är tacksamma för att vi får det stödet. Vi befinner oss i en svår situation, både sportsligt och ekonomiskt.

Den 21-årige kroaten, som närmast kommer från spel

i tyska FC Shalke 04:s U23-lag, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen.

– Han är relativt stark felvänd, duktig på att ta in bollar och kommer till bra avslut. Han har ganska bra snabbhet också, så jag tycker att han ser ganska allround ut och kan användas på olika sätt, säger Samuelsson.

Är det en spelartyp ni saknat?

– Vi har saknat en forward sedan Ken (Fagerberg) lämnat. Vi har bara haft Mattias (Genc) som nummer nio och ”CJ” (Jerome Tibbling Ugwo) då som är en ung kille, som vi inte bedömer är kapabel till att starta matcher. Så det handlar lite om att bredda truppen också, samtidigt som vi spetsar den.

På torsdag stänger sommarfönstret. För Fredrik Samuelsson och sportchefen Joel Riddez väntar en lugn dag.

– Ja, nu kommer det inte hända mer, det tror jag inte.

Är du nöjd med fönstret?

– Ja, det tycker jag. Det är jag och Joel som hämtat de här spelarna, så det vore konstigt om jag vore missnöjd. Både Joakim (Askling), Kyle (Konwea) och (Paul) Torres har kommit in och redan nu visat att de är duktiga spelare. Sen att vi får Mateo nu också är bra. Är alla friska så har vi en riktigt bra trupp till hösten.