Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter stor räddningsinsats – nu är alla i fotbollslaget ute ur grottan i Thailand

Efter flera dagars räddningsarbete är samtliga pojkar och tränaren räddade ur grottan Tham Luang i Thailand. De var instängda i över två veckor innan de räddades.

Det var efter en fotbollsmatch som 12 pojkar försvann tillsammans med sin tränare i grottan Tham Luang i norra Thailand. Laget ska ha gjort en utflykt för att utforska grottan. Efter att de hade begett sig in i grottan blockerades grottans öppningar av ett monsunregn, skriver Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet hittade man lagets cyklar och tillhörigheter en bit bort från grottan, men laget syntes inte till. Det var över tusen personer som var inblandade i sökningen av pojkarna och tränaren - men det kraftiga regnet försvårande sökningsarbetet.

Efter tio dagars sökande hittade man lyckligtvis pojkarna och tränaren. De hade klättrat upp på en kulle i grottan för att komma undan vattenmassorna.

Ett stort räddningsarbete drogs igång för att få ut laget ur grottan. Under tre dagar arbetade de med att få ut pojkarna och tränaren.

Under tisdagen på förmiddagen gjordes en tredje insats för att få ut laget. Och den här gången lyckades de rädda de sista pojkarna och tränaren ut ur grottan. Nu är alla tolv pojkar räddade och även deras tränare, skriver DN.

Enligt DN vårdas nu pojkarna på sjukhus, två ska ha fått lunginflammation och några ska ha fått sårskador. De ska även ha fått rabiesvaccin eftersom att det finns fladdermöss i grottan som kan ha bitit dem.