Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skandalscenerna – här är anmälningarna mot AFF och Dalkurd

Publikfesten slutade med skandalscener där bortsupportrar kastade knallskott mot funktionärer och försökte storma planen. Nu har anmälningarna mot klubbarna kommit in.

Assyriskas hemmapremiär på Södertälje fotbollsarena mot storsatsande nykomlingen Dalkurd blev en riktig fotbollsfest med 5 500 på läktaren.

Efter slutsignalen blev det dock stökigt när Dalkurd-supportrar försökte storma planen sedan att bland annat ha provocerats av nidramsor från Assyriskaklacken.

Dalkurdsupportrarna kastade även in föremål och knallskott mot funktionärer och vakter i samband med att man försökte storma planen.

Nu har anmälningarna nått disciplinnämnden, rapporterar fotbollskanalen.se. Och det är på ett flertal punkter vardera klubb riskerar att fällas. Klubbarna har nu en vecka på sig att yttra sig angående nedanstående punkter innan Disciplinnämnden kommer med ett beslut.

- Vi kommer att göra en bedömning utefter det material som har skickats in. Just nu tar vi inte ställning till något, säger disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till fotbollskanalen.se.

Det här är klubbarna anmälda för:

Assyriska:

* En person som sprungit in på planen.

* Supportrar har stått i trappor som fungerat som utrymningsvägar.

* Assyriskas-supportar har skanderat rasistiska ramsor.

Dalkurd:

* Supportrar har använt pyroteknik.

* Kastat in snusdosor och andra typer av föremål.

* Supportrar har försökt att invadera planen.

* Sparkat sönder LED-skyltar.

* Våld mot polis och ordningsvakter.

* Stått i trappor som fungerat som utrymningsvägar.