Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter sju inbrott – kiosk brandhärjad

En förbipasserande såg rök stiga från kiosken på Ljungbackens IP. Räddningstjänsten har ryckt ut till platsen.

En förbipasserande hundägare såg vid 06.37 på tisdagsmorgonen hur det steg rök från kiosken på Ljungbackens idrottsplats i Järna.

Första uppgifterna var att det brann i fasaden på kiosken. När räddningstjänst kom ut till platsen hade röken lagt sig och elden hade självslocknat.

Men kiosken eldskadades och är oanvändbar.

– Det är jättetråkigt, vi har mycket kvar på vår fotbollssäsong men nu kan vi inte ha kioskverksamheten igång, säger Lennart Karlsson, ordförande för Järna SK:s fotbollssektion till LT efter att han själv varit på idrottsplatsen på tisdagsmorgonen.

Polisen kom till idrottsplatsen vid 07.30 och ska undersöka platsen och försöka reda i om det rör sig om ett försök till anlagd brand.

– De konstaterade att någon hade tänt eld på kiosken. Varför vet jag inte, det känns som att det är ungdomar som har för lite att göra, säger Lennart Karlsson.

Kiosken har återupprepade gånger utsatts för inbrott under året. Senaste kioskinbrottet var så sent som i torsdags.

– Jag vet inte vad de är ute efter. De tar ju nästan aldrig någonting. Det finns inga pengar och inga cigaretter i kiosken. De verkar bara var ute efter att förstöra. Det är samma tillvägagångssätt varje gång, sa Lennart Karlsson, ordförande för Järna SK:s fotbollssektion, till LT då.

Till helgen arrangerar Järna SK en tremannaturnering för ett 20-tal knattelag. Lösningen då blir troligen en provisorisk kiosk, enligt ordföranden.

– Sedan får vi nog lägga ner kioskverksamheten för i år.