Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Northvolt – Scania går in kinesiskt elsamarbete

Självkörande elektriska och uppkopplade fordon står i fokus för Scanias nya samarbete. Bolaget har ingått partnerskap med kinesiska Haylion Technologies.

I förre veckan kom beskedet att Scania går in i ett samarbete med batteritillverkaren Northvolt kring elektrifiering av tunga fordon.

För pluskunder och prenumeranter [+]: Så ska Scanias 100 miljoner till Northvolts satsning i Västerås användas

Nu presenterar alltså bolaget ett nytt samarbetet med Haylion Technologies, ett kinesiskt företag med inriktning på elektriska självkörande och uppkopplade bussar för kollektivtrafik.

För pluskunder och prenumeranter [+]: Scania anpassar sig till en värld i förändring: ”I framtiden kanske vi inte säljer fordon alls”

Bolaget testar redan självkörande bussar på allmän väg, tillsammans med Shenzhen Bus Group.

Företagen kommer samarbeta kring fossilfria transporter och ha som mål att påskynda kommersialisering av teknik för autonoma hållbara transporter.

– Partnerskapet ger oss unika möjligheter att bidra till och dra fördelar av den snabba teknologiutveckling som pågår i Kina inom dessa strategiskt viktiga områden. Vi ser fram emot att kunna kombinera vår kunskap och vårt globala perspektiv med Haylion Technologies expertis och ambitioner, säger Mats Harborn, Executive Director Scania China Strategic Office i ett pressmeddelande.

Läs också: Scanias hån mot Teslas nya lastbil: "Jättebra – för att köra chipspåsar”