Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter monstermatcherna – klar förlust borta mot serieåttan för Södertelge Volley

Det svänger om SVBK i elitserievolleybollen – seger mot Falkenberg och poäng mot Linköping och seger mot Vingåker följdes på torsdagskvällen upp med en förlust i tre raka set borta mot Tierp, 22–25, 19–25, 24–26.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Södertelge Volley kändes på gång efter två storstilade insatser mot två stora lag inom svensk volleyboll. En historisk seger mot Falkenberg följdes upp med en poäng mot serieledaren Linköping. Sedan avfärdade man bottenlaget med Vingåker med 3–0 hemma i Täljehallen senast.

Men på torsdagskvällen svarade SVBK för ett riktigt bottennapp. Laget förlorade i tre raka set – mot ett lag som man har bakom sig i tabellen.

Och så har det sett ut under säsongen. Bra insatser mot topplag har varvats med sämre insatser mot bottenlag.

Mot Tierp var SVBK närmast att hota Upplandslaget i det tredjesetet där man hade en setboll men hemmalag vände och vann och knappade in på SVBK i tabellen. Tierp fortfarande åtta men nu bara en poäng bakom Södertäljelaget.

Fakta: Bästa poängplockare, Södertelge:

Nick West 13, Nenad Cosic nio, Maks Denenfeld sex.

Läs mer, för pluskunder: West dominant i ny seger – nu vill Södertelge positionera sig inför kvartsfinalen: "Kanske kan skrämma dem"

Läs mer: Efter historiska segern – SVBK tog poäng hemma mot suveräna serieledaren