Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter miljardböterna – nu överklagar Scania EU-kommissionens beslut

Scania har överklagat EU-kommissionens beslut om böter på cirka 8,4 miljarder kronor. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande på tisdagen.

Den 27 september nåddes Scania av beskedet att EU-kommissionen beslutat att utfärda böter till lastbilstillverkaren på 888 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 8,4 miljarder kronor. Detta på grund av att Scania ska ha medverkat i en europeisk lastbilskartell sedan 1997.

På tisdagen uppgav Scania att bolaget överklagat kommissionens beslut. Man nekar till att ha deltagit i den påstådda kartellen.

"Scania har inte träffat några pan-europeiska överenskommelser med andra tillverkare när det gäller prissättning. Bolaget har inte heller försökt försena introduktionen av nya motorer som uppfyller EU:s lagkrav för avgasutsläpp." skriver Scania i ett pressmeddelande.

Läs också: TV: 8,4 miljarder i kartellböter för Scania – tänker överklaga domen

För prenumeranter och pluskunder [+]: Branschexperten om Scaniadomen: "Det här är väldigt allvarligt – en förtroendeförlust"