Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter korruptionsskandalen – sägs upp med omedelbar verkan

Den tidigare avstängde bygglovshandläggaren på Södertälje kommun har fått sparken.– Saken är polisanmäld, och en förundersökning pågår, bekräftar säkerhetschefen Per Tegel.

Annons

LT skrev för någon månad sedan att bygglovsenheten hade stora problem. Bland annat för att en person misstänktes för att gett felaktiga bygglov, till vänner och bekanta.

– Den interna utredningen är avslutad. Och det var ganska grova och stora felaktigheter som begåtts så personen avskedades, säger Per Tegel.

Bygglovshandläggaren har helt enkelt fuskat, låtit vänner få förtur och tveksamma bygglov godkända. Men det uppdagades. Personen har fått sluta, men vad som händer med de, tydligen, uppenbara felaktiga bygglov som getts är mer oklart:

– Det enda svar jag kan ge i det här läget är att det är en fråga för den fortsatta utredningen, säger den politiskt ansvarige, stadsbyggnadsnämndens ordförande Håkan Buller (S).

Den tillfällige chefen för samhällsbyggnadskontoret Sune Eriksson kan inte heller ge några raka svar:

– När det gäller avskedet är det en arbetsrättsligt åtgärd, som är utförd. Men jag kan inte svara på om detta innebär att byggloven inte skulle gälla.