Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter inspektionen av rulltrappor på station Stockholm City – stationen fortsatt stängd

Rulltrappsleverantören OTIS bedömer att 17 av de 50 inspekterade rulltrapporna är i behov av åtgärder. Av säkerhetsmässiga skäl hålls stationen fortfarande stängd, enligt ett pressmeddelande från Stockholms Lokaltrafik, SL.

Anmäl text- och faktafel

Efter inspektionen av rulltrappor är det för få rulltrappor i drift för att kunna utrymma station Stockholm City. Därför hålls stationen fortfarande stängd.

Förstärkt trafik på tvärbanan och på tunnelbanans röda linje fortsätter och extrapersonal sätts in efter behov för att hjälpa resenärer. Personalförstärkningar finns på berörda pendeltågsstationer samt på Hötorget, Mariatorget, Slussen och T-centralen. Bemanningen på Odenplan har utökats, enligt SL.

Trafikförvaltningen väntar på en handlingsplan från leverantören OTIS som ska visa hur rulltrapporna ska åtgärdas. Det går inte att ge en prognos för hur långt tid stationen kommer hållas stängd utan att ha fått handlingsplanen. Trafikförvaltningen räknar med att kunna ge besked om prognos tidigast på fredag, enligt SL.