Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter historiska segern – SVBK tog poäng hemma mot suveräna serieledaren

Södertelge Volley följde upp den historiska bortasegern i Falkenberg med att ta en poäng hemma mot suveräna serieledaren Linköping. Det blev till slut förlust med 19–25, 19–25, 32–30, 25–20, 11–15.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Håller SVBK på att segla upp som en dark horse i volleybollslutspelet i vår?

Det var ju senast som SVBK tog en historisk 3–2-seger borta mot Falkenberg. På tisdagskvällen hemma mot suveräna serieledaren Linköping var man på väg mot en klar 0–3-förlust men SVBK tog det tredje set efter stor dramatik. Till slut vann laget det med 32–30.

Och i det fjärde red man på vågen mentalt och fick momentum och vann det ganska klart med 25–20. Och därmed var en poäng säkrad till Södertelge.

I det femte orkade inte SVBK riktigt, man hämtade upp ett trepoängsunderläge till 10–10, men Linköping tog en time out och redde ut segern med blotta förskräckelsen i Täljehallen.

Med poängen drygade SVBK ut försprånget till Tierp med två poäng, Tierp som i söndags föll med 0–3 mot just Linköping.

Danny Weemes blev poängbäst i hemmalaget med 28, sedan följde Nenad Cosic med 23, Nick West med 16, Maks Denenfeld med åtta, Aleksa Miladinovic med sex och Hampus Randén med fem.