Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter feberfrossan – i kväll är Pita tillbaka

Feberfrossan stoppade Dino Pita från spel i de två första finalmatcherna. I kväll är Kings guard tillbaka mot Norrköping.– Jag känner mig ändå ganska fräsch.

Kroppen är inte hundraprocentig efter fyra dagars feberfrossa, men tack vare en lyckad penicillinkur räknar Dino Pita nu med att kunna göra debut i finalserien mot Norrköping.

– Konditionen, visst, den går att ifrågasätta. Men jag har ingen feber eller ont i halsen. Så nu är möjligheterna till att spela goda, sen hur mycket det blir får vi se. Kroppen är ju rätt nedbruten, säger Dino Pita, som följt de inledande två matcherna hemma från sjuksängen.

– Det har ju varit lite konstigt att sitta framför datorn och följa finalen. Det har sett väldigt fysiskt ut. Men grabbarna har gjort det bra och det är skönt att vi leder med 2–0.

Hur fixar du det fysiska spelet?

– Jag får kämpa. Det är inga hemligheter, man får ge tillbaka fysiskt. Plus och minus, säger Dino Pita.

Med 2–0 i matcher menar Dino Pita att pressen i de kommande två matcherna nu ligger på Norrköping.

– Jag ska inte säga att vi är avslappnade, det får man absolut inte vara. Men vi har någonstans en trygghet i och med att vi leder med 2–0. Så de har ju ganska mycket press på sig. De måste ju åtminstone vinna en match, annars är det ju klart.