Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter dom – tvingas stänga omedelbart

Nu har domen fallit över Yakup Hannas butiker i Åhlénshuset. Lokalerna måste genast utrymmas och hundratusentals kronor betalas till hyresvärden.

LT har tidigare rapporterat om tvisten mellan Åhlénshusets fastighetsägare och Yakup Hanna, som hyr två av lokalerna i huset för butikerna Sarahs foto och Renyos sko-, ur- nyckelservice. Inför en ombyggnad av fastigheten blev hyreskontraktet uppsagt från slutet av 2009. När ombyggnationen sköts upp fick Yakup Hanna, efter en förlikning i tingsrätten, ett nytt hyreskontrakt, som senare blev uppsagt från slutet av mars 2015.

Yakup Hanna menar däremot att det inte finns något giltigt skäl att säga upp hans kontrakt då bygget inte har kommit i gång. Han hävdar att fastighetsförvaltaren vill stänga hans butiker och att han har blivit lurad att skriva på hyresavtalen. Han visste inte vad han skrev under. Han har därför trott att han kunde fortsätta sin verksamhet som vanligt och har stannat kvar i butikerna.

Under tiden för tvisten har det skett flera ägarbyten fram tills att Gästgivaregatan tog över fastigheten och alla kontrakt år 2013.

Tingsrätten har nu slagit fast att Gästgivaregatans kontrakt och uppsägningar är giltiga, varför Yakup Hanna genast måste lämna lokalerna. Därtill betala utebliven hyra och rättegångskostnader för hundratusentals kronor. Yakup Hanna bestrider domen.

– Jag kommer överklaga. Jag kommer vara kvar här, det finns inget motiv för att jag skulle flytta, säger Yakup Hanna.

Han förklarar att han under 30 år har kämpat vidare även när många andra butiker stängt ner.

– En fotobutik måste vara kvar i Södertälje. Jag är äldst i Södertälje och har kunder som litar på mig.

Läs även: Åhlénshuset öde efter föresenad ombyggnad