Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter brostrulet – karnevalen slopas

Nytt för i år var att karnevalståget skulle sätta färg på Kringelfestivalen. Nu ställer arrangörerna in.– Vi har en jättesvår trafiksituation, säger centrumledaren Lena Schulte.

Målet var att minst 60-70 färgglada ekipage skulle dansa runt Maren den 27 augusti. Nu är det definitivt kört för den upphaussade karnevalen, som skulle bli en nyhet på Kringelfestivalen.

– Vi har tagit beslutet att vi inte kan stänga av Slussgatan. Vi har fått nej och då utgår karnevalståget vilket är jättetråkigt, säger Lena Schulte.

Att reparationerna av motorvägsbron nu måste börja om blev droppen.

– Det var spiken i kistan. De sa den 15 augusti från början men jag hade en klump i magen, säger Lena Schulte.

Planen var att stänga av Slussgatan för att få ett trivsamt område för festivalbesökarna, men i stället måste biltrafiken prioriteras. Enligt Lena Schulte kommer arrangörerna nu satsa på att fylla ut kring Stadsparken.

Beslutet leder inte till att några utställare behöver avbokas eller flyttas. Och Lena Schulte släpper inte tankarna på ett litet Rio vid Maren.

– Vi lägger det inte i malpåsen för idén är fantastisk. Efter den här festivalen ska vi börja titta på hur vi till nästa år kan få till ett karnevalståg, säger Lena Schulte.