Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter blytung vecka väntar nytt derby för Assyriska

Det har varit mörka rubriker runt Assyriska under de senaste veckorna. I dag väntar ett nytt derby, den här gången i Svenska cupen. Och vikten av vad en seger skulle betyda mot Arameisk-Syrianska i kväll går inte att överdriva enligt AFF-tränaren Fredrik Samuelsson.

Förra veckan blev jobbig för Assyriska med de ekonomiska problemen i offentligheten och en tung derbyförlust på det.

I dag tänker laget ta revansch och ta en seger som skulle betyda väldigt mycket enligt Fredrik Samuelsson.

– Som läget är nu behöver vi en seger. Med tanke på allt som varit så tror jag att det skulle betyda oerhört mycket för den här truppen just nu. Vi behöver något positivt med oss helt enkelt, säger Assyriskas tränare Fredrik Samuelsson.

Men han är noggrann med att påpeka att det inte kommer att bli en enkel uppgift mot ett Arameisk-Syrianska som går som tåget i division 2 södra Svealand, där man toppar tabellen.

– Det kommer inte att bli en enkel match. Glappet mellan ett topplag i division 2 och ett bottenlag i superettan är inte jättestort. Men förhoppningsvis kan vi dra nytta av en bredare trupp och vanan av ett högre tempo.

Assyriska kommer att spela med enbart spelare från A-truppen. Saknas gör Fredrik Holster och Mattias Genc.