Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter bilbrandskritik: ”Ingen brist på parkeringar”

P-platser finns i Hovsjö men inte där hyresgästerna vill. Det menar Telge Hovsjö när de bemöter den kritik som en del av de boende lyft.

I gårdagens LT riktades det kritik mot Telge Hovsjö där boende menar att deras krav på förändring av parkeringssituationen ignoreras.

Något som Telge Hovsjös ordförande, Pontus Åström, bestämt slår ifrån sig. Han menar att det är en del hyresgäster som kommit med orimliga krav och att dialogen med dem därför gått över styr.

– Det har slutat med att vi har begärt att de ska driva sin sak via Hyresgästföreningen. Då får vi en bedömning av en part som kan se vad som är rimligt.

Enligt Telge Hovsjö är det heller ingen större brist på parkeringar trots de två förstörda garagen.

– Det finns p-platser men inte alltid så nära huset som man vill, säger Pontus Åström.

För närvarande håller

Telge Hovjsö på med en utredning om parkeringsfrågan som väntas bli klar inom ett par månader.

– Den ska visa hur vi kan skapa ytterligare ytor. Där har min inställning hela tiden varit att vi ska försöka hitta många små ytor i stället för någon stor.

Några nya parkeringshus kommer det dock inte att bli. De som förstördes är i så dåligt skick att de ska rivas. Till en början kan det bli markparkering på platserna.

– Men på sikt vill vi att ytorna ska bli bostäder, säger Pontus Åström.