Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter besvikelsen - laddar om mot SSL

Telge SIBK laddar om efter besvikelsen i kvalspelet till SSL. Målet är fortsatt att nå högsta serien. Nu väntar hårt arbete för att bygga upp en ny spelartrupp och en förstärkning av ungdomsverksamheten.

Besvikelsen är stor i Telge SIBK efter att satsningen mot SSL tog abrupt slut redan i första kvalrundan under den gångna helgen. Men klubben är redo att ladda om i den nya allsvenskan, enligt damansvarige Håkan Ahlqvist.

–Vi har haft en plan A och en plan B hela tiden, ändå är det mycket tomhet nu eftersom vi satsat hårt på plan A, säger Ahlqvist.

–Vi har påbörjat en del diskussioner om nästa säsong, men vi ska också analysera vad som gick fel och vad vi kan förändra. En del vi ska förbättra är samma som vi ville förbättra inför den här säsongen, att ha en bredare trupp. Men det hände saker under säsongen, bland annat blev två spelare gravida (Malin Hellsén och Linnea Bergman) och sånt är ju svårt att förutse. Vi ska försöka ha en bredare trupp, men underlaget här i regionen är inte så stort, säger Ahlqvist.

Som även konstaterar att konkurrensen blir hårdare med Nykvarns IF i samma serie.

–Det blir tuffare med rekryteringen för oss, men det är ju roligt med två lag i allsvenskan. Så vill NIF satsa på att spela i allsvenskan så får de väl göra det, säger Ahlqvist om NIF, som är mitt uppe i kvalspel till allsvenskan.

Även det faktum att Stockholmsregionen kommer att få ett nytt SSL-lag, då Hammarby och Tyresö Trollbäcken ska mötas i kval där vinnaren går upp i högsta serien, kan påverka Telge.

–SSL-lagen tittar förstås på toppspelarna i den näst högsta serien, säger Ahlqvist.

Ett område där Telge SIBK vill förbättra sig är på ungdomssidan, för att i längden få fram fler egna spelare till seniorlaget.

–Vi tittar på hur vi ska förstärka ungdomssidan. Vi kommer i alla fall ha ett lag i JAS (juniorallsvenskan) nästa säsong, det är våra flickor A (födda 1999-2000) som blir juniorlag och vi kommer ha ett utvecklingslag på seniornivå. Så målet är att ha tre spelartrupper plus juniorlaget, säger Ahlqvist.

Seriesystemet görs om från nästa säsong, från tre division 1-serier som de senaste åren till allsvenskan med två serier nästa säsong. Förhoppningen är att nivån på spelet ska höjas och närma sig SSL, och ge bättre utveckling till spelarna.

–I grund och botten ser vi positivt på allsvenskan och upplägget. Kvalitetsskillnaden borde minska mellan serierna. Kostnaderna blir något högre för oss men samtidigt blir kvaliteten högre. Daminnebandyn förtjänar ett allsvenskt upplägg, säger Håkan Ahlqvist.

Det är ingen tvekan om att Telge SIBK fortsätter satsa mot SSL även de kommande åren. Ahlqvist kommer även att leta förstärkningar på spelarsidan. Större delen av spelartruppen har utgående kontrakt och klubbledningen kommer ta upp diskussion om framtiden med samtliga.

–Vi tittar på en del spelare som vi mött under säsongen som vi är intresserade av. Men om de bor långt bort blir det knepigt, då behöver de ett jobb också. Så vi får se, säger Ahlqvist.

Huvudtränaren Richard Gårdman har kontrakt även nästa säsong, och enligt Håkan Ahlqvist vill man fortsätta att satsa på samma tränarstab om det går.

–Vi vill ha kvar dem, sen är det förstås deras beslut också, säger Ahlqvist.