Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter beskedet om massakern – Toronto och Nylander tvingade fram avgörande match

Nyheterna om massakern med tio döda nådde spelarna i Toronto.
Sedan gick de ut, med kniven mot strupen, och tvingade fram en avgörande match efter mål av bland andra William Nylander.
– Vi vill skapa minnen tillsammans, säger tränaren Mike Babcock till NHL:s hemsida.

Läs också: Kolla in Nylanders show i natt – blev tvåmålsskytt för Toronto

Innan matchen mellan Toronto och Boston hedrades de skadade och dödade i Torontomassakern. En skåpbilsförare körde ihjäl tio personer och ytterligare 15 skadades.

Air Canada Centre släcktes ner, samtliga i arenan ställde sig upp och höll en tyst minut innan nationalsångerna, där den kanadensiska just den här dagen betydde ännu lite mer än den vanligtvis gör.

Sedan samlade sig Toronto Maple Leafs och vände 0–1 till 3–1 mot Boston Bruins.

I början av andra perioden hade Boston tagit ledningen, men William Nylander, Torontos jättetalang, kvitterade bara 35 sekunder senare efter en retur på Nikita Zaitsevs skott.

För Nylander var det första slutspelsmålet.

– Det var viktigt. Det fick igång vårt lag och våra fans igen, säger lagkamraten Mitch Marner till NHL.com.

Segern betydde 3–3 i matcher och det blir nu en sjunde och avgörande för Toronto.

Men den är något de kommer komma ihåg.

– Du vill vara i de här stunderna i livet. Du kommer inte ihåg allting du är med om, du kommer bara ihåg vissa stunder. Du vill skapa dessa stunder. Du vill skapa dessa minnen. Det här är en möjlighet för oss att skapa minnen med en bra grupp grabbar som tycker om varandra väldigt mycket, säger tränaren Mike Babcock.

Läs också: (+) Så minns William Nylander tiden i Modo Hockey: "Han lärde jag mig mycket av"