Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter avslöjandet – Scania ändrar sig

Efter LT:s avslöjande har Scania har lämnat in reviderade bygglovshandlingar för sin provisoriska paviljong vid Saltskogsfjärden.– Jag kommer att yrka bifall för den också, säger Håkan Buller (S).

I förrgår skrev LT om att Scanias bygglovsansökan för att få bygga en gigantisk provisorisk paviljong invid Scaniasjön röjde en ny fordonslansering.

I de första handlingarna stod det nämligen att en anledningarna till att man ansökte om bygglov för den stora byggnaden var just lansering av fordon.

Men nu har ansökan snabbt reviderats. Underrubriken ”Albatross” är borttagen. I de reviderade handlingarna står ingenting om lansering av fordon, inte heller om antalet gäster. I stället om Scanias 125-årsjubileum, om utbildningsmoduler för Scanias personal och kundevent.

– Vad Scania exakt väljer att fylla paviljongen med för innehåll för att stödja sitt varumärke och firande av 125-årsjubileum är Scanias fråga. Vi ser alltid positivt på att möta upp Scanias, och andra företags, behov på ett bra sätt, kommenterar stadsbyggnadsnämndens ordförande Håkan Buller (S) – som kommer att yrka på bifall även för den reviderade bygglovshandlingen.

Vad Scania kommer att presentera för sina många gäster i paviljongen, som lär beviljas tidsbegränsat bygglov fram till 30 juni 2018, är oklart, men det står helt klart att den första ansökan innehöll känsliga uppgifter som inte skulle ha offentliggjorts.