Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Earth Hour – från symbol till handling

I kväll klockan halv nio är det Earth hour. För en timme släcks lampor runt om i världen.

Anmäl text- och faktafel

Earth hour är en global manifestation för klimatet där den enskilde tar sitt ansvar för klimatet och manar makthavarna att ta klimatförändringarna på allvar och agera. Världens största klimatmanifestation påminner oss åter en gång om att klimatförändringen är ett globalt problem.

Ditt deltagande i manifestationen visar att vi är många som vill se en omställning. Miljöpartiet vet att en bättre värld är möjlig om vi agerar nu, ställer om till 100 procent förnybar energi och ställer krav på att alla varor och tjänster ska betala för sin klimatpåverkan.

Till skillnad från Sverige har EU ännu inte en klimatlag, men det vill Miljöpartiet ändra på. Lagen kan vara avgörande för att garantera att EU:s miljö- och klimatpolitik utvecklas i rätt riktning och att Parisavtalets mål uppnås. Miljöpartiet har lyckats med att införa denna lag i Sverige och nu vill vi införa något motsvarande på EU-nivå.

Vi menar att EU, för klimatet, behöver spela en viktig roll i världen och för medlemsländerna.

I år kommer invånare i Sverige och andra EU-länder att besluta om vilka som ska leda EU-parlamentet de kommande åren. Varje ledamot som blir vald till parlamentet kan vara avgörande för vilken väg EU ska ta. Miljöpartiet ingår som enda svenska parti i den gröna gruppen i EU-parlamentet. Den gröna gruppen är en blåslampa som driver EU framåt i klimatarbetet, vi menar att EU, för klimatet, behöver spela en viktig roll i världen och för medlemsländerna.

Miljöpartiet vet att det är brådskande och vi vet att en omställning är möjlig om vi agerar nu. Några få kan inte lösa klimatproblemet, vi behöver bli flera.

Bli en del av klimatkampen du med. Släck lampan ikväll och visa ditt stöd för omställningen.

Naiara Pereira Cunha

EU-kandidat för Miljöpartiet från Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel